🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

30 april 2024

Hoe gaat het écht met je? Ga aan de slag 'Mijn Positieve Gezondheid'

In de zorg zijn mensen vaak bezig met het oplossen van klachten. Maar je bent meer dan alleen je klachten. Positieve Gezondheid maakt duidelijk hoe het écht met je gaat. Ze kijken dus niet alleen naar je klacht of ziekte, maar naar jezelf en wat je belangrijk vindt in het leven.

Hoe werkt het?

 

Je vult een vragenlijst in met vragen zoals voel je je gelukkig of maak je je zorgen? Red je jezelf in het dagelijks leven? Heb je het gevoel dat je erbij hoort? Voel je je gezond en heb je voldoende energie om te doen wat je wilt?

Je antwoorden vormen samen het ‘Mijn Positieve Gezondheid Spinnenweb’. Met je zorgverlener praat je over de uitkomst. Wat gaat goed? Wat wil je veranderen? En wie of wat heb je nodig om dat te bereiken? Of je nu inziet dat je toch meer moet gaan bewegen, behoefte hebt aan contact of aan meer rust, het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

 

Positieve Gezondheid omvat zes dimensies die zichtbaar zijn gemaakt in een spinnenwebmodel.

  • Lichaamsfuncties – Ik voel me gezond en fit

  • Mentaal welbevinden – Ik voel me vrolijk

  • Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst

  • Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven

  • Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen

  • Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

Ook aan de slag met Positieve Gezondheid? De vragenlijst staat op www.mijnpositievegezondheid.nl. Of vraag de huisarts naar meer informatie.Direct naar vragenlijst