🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed
Denk je dat er snel een arts nodig is? Lees hier wat je moet doen.
  1. Bij levensgevaar: bel 112

Ben jij in levensgevaar? Of iemand anders? Bel dan meteen 112. Dit kan dag en nacht. De telefonist vertelt je wat je moet doen tot de ambulance er is.

  1. Geen levensgevaar, misschien wel snel een arts nodig: bel de huisarts

  • Op werkdagen overdag tussen 08.00 en 17.00 uur: bel je eigen huisarts

  • Avond, nacht, weekend of feestdag: bel de huisartsen-spoedpost

  • Bij twijfel of je nu naar een arts moet: kijk op Thuisarts.nl

Hoe bel je de huisarts bij spoed?

Je huisarts heeft een telefoonnummer voor spoed. Of je kiest voor spoed in het keuzemenu als je het gewone nummer belt. Je spreekt eerst de assistent van de huisarts. Die stelt soms eerst vragen. Daarna krijg je de huisarts aan de telefoon.

De assistent bespreekt met jou wat er nodig is. Als je naar het ziekenhuis moet, belt de huisarts een arts in het ziekenhuis. Zodat die weet dat je komt en wat er is. Als het nodig is, belt de huisarts ook een ambulance voor je.

Hoe bel je de huisartsen-spoedpost?

Je vindt het nummer van de huisartsen-spoedpost op de homepage van de huisarts. Je spreekt eerst een assistent. Deze assistent is speciaal getraind voor spoedsituaties. De assistent luistert naar jouw klachten en stelt vragen. Daarna bespreken jullie wat er nodig is.

  1. Bij twijfel of je nu naar een arts moet: kijk op Thuisarts.nl

Weet je niet zeker of je nu naar een arts moet? Zoek dan je klacht op Thuisarts.nl. Daar kun je lezen wanneer je de huisarts moet bellen. Of gebruik de symptoomchecker www.moetiknaardedokter.nl.Zoek je klacht op