šŸ”Ž Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

15 juni 2023

Regionaal Trainingscentrum: gratisĀ trainingen, cursussen en lotgenotengroepen

Het Regionaal Trainingscentrum is een toonaangevende instelling die een breed scala aan cursussen en trainingen aanbiedt voor individuen, groepen, jeugd en gezinnen die op zoek zijn naar persoonlijke groei, ondersteuning en educatie. Met programma's gericht op mindfulness, psychische gezondheid, huiselijk geweld, verslaving, ouder-kindrelaties en nog veel meer, is het Regionaal Trainingscentrum een bron van waardevolle begeleiding en hulpmiddelen voor mensen van alle leeftijden.

Hieronder staan enkele cursussen uitgelicht:

Cursussen voor volwassenen

  • De cursus Familieleden biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen die te maken hebben met spanningen, conflicten en andere uitdagingen die voortkomen uit deze situatie. Door middel van educatie en het delen van ervaringen kunnen deelnemers leren hoe ze in balans kunnen blijven en beter kunnen omgaan met de complexiteit van de situatie.

  • De Cursus Mindfulness biedt deelnemers de mogelijkheid om momenten van rust en kalmte te ervaren te midden van de hectiek van het dagelijks leven. Door middel van meditatie en bewuste oefeningen leer je je aandacht te richten op het heden, stress te verminderen en meer te genieten van de kleine dingen.

  • KOPP volwassenen: Kinderen die zijn opgegroeid in gezinnen waar een ouder kampt met psychische of verslavingsproblemen, dragen vaak de gevolgen daarvan mee tot in hun volwassenheid. De KOPP (Kinderen van Ouders met Psychische Problemen) volwassenencursus biedt een veilige omgeving waarin volwassenen die deze ervaring delen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en kunnen werken aan het versterken van hun veerkracht en welzijn.

  • De Ervaringsgroep is een waardevolle bron van steun en begrip voor mensen die te maken hebben gehad met verslaving of problemen met genotsmiddelen. In deze groep kunnen deelnemers hun ervaringen delen, van elkaar leren en elkaar ondersteunen in hun herstelproces. Het biedt een veilige omgeving waarin openheid en begrip centraal staan.

Cursussen voor jeugd & gezin

  • De Girl Power Training is speciaal ontworpen voor meiden tussen de 12 en 15 jaar die te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag of die zich kwetsbaar voelen op dit gebied. Deze groepstraining biedt een veilige omgeving waarin deelnemers worden ondersteund en geholpen om hun rechten te begrijpen en zich sterker te voelen in het omgaan met dergelijke situaties.

  • Kasam: voor gezinnen waarin een gezinslid te maken heeft met kanker, kan Kasam een waardevolle bron van steun en begeleiding zijn. Deze lotgenotengroep is gericht op kinderen van wie een gezinslid kanker heeft.

  • Psycho-educatie groep ADHD en ADD: Kinderen tussen de 8 en 12 jaar die recentelijk de diagnose ADHD of ADD hebben gekregen, kunnen profiteren van de Psycho-educatie groep. Deze training biedt educatieve ondersteuning en helpt kinderen beter om te gaan met de uitdagingen die deze aandoeningen met zich meebrengen.

Ontdek de mogelijkheden van het Regionaal Trainingscentrum en zet de eerste stap naar

een betere versie van jezelf en een sterker gezinsleven.Bekijk hier alle cursussen