Woont u in Den Bosch en heeft u behoefte aan logopedie? Binnen Samen Beter hebben wij een logopedistenpraktijk met twee uitstekende logopedisten werkzaam. Zij kunnen u helpen met stoornissen op het gebied van communicatie. Dit houdt in dat zij zich bezig houden met preventie, onderzoek en behandeling van stoornissen op het gebied van taal, spraak, stem, gehoor, mondfuncties en slikken. Naast praten houden ze zich ook bezig met lezen, taal, schrijven, gebaren en liplezen. Onze logopedisten zijn erg allround en behandelen zowel kinderen als volwassenen.

Logopedie Den Bosch

Wanneer heeft u logopedie nodig?

Er zijn verschillende indicaties waaraan u kunt herkennen of u logopedie nodig heeft. Hieronder een rijtje stoornissen waarbij u een logopedist nodig heeft. Komt er een klacht u bekend voor? Neem dan contact op met onze logopedieafdeling.

  • wanneer de spraak- en/of taalontwikkeling niet goed op gang komt
  • bij onduidelijk spreken
  • bij problemen met kauwen en slikken
  • bij stemklachten, zoals heesheid
  • bij problemen met de adem en stem, zoals hyperventilatie, astma en COPD
  • Stembehandeling voor (amateur) zangers volgens complete vocal technique en Estill Voice Training
  • als er sprake is van niet vloeiend spreken (stotteren, broddelen)
  • als er problemen met spreken blijven na bijvoorbeeld een herseninfarct of hersenbloeding
  • bij spraakproblemen t.g.v. de ziekte van Parkinson voor een gehoorscreening (audiogram)


Logopedie Kind

Heeft u het idee dat uw kind een taalachterstand heeft? We adviseren u om op de website www.kindentaal.nl te kijken. Hier vindt u SNEL (Spraak- en taalnormen eerste lijn), een vragenlijst waarmee u inzicht krijgt in de taalontwikkeling van uw kind.

Meer informatie

Naast kindentaal.nl bestaan er ook tal van andere websites waar u informatie kan vinden over verschillende soorten communicatiestoornissen.


Bereikbaarheid 

Onze logopediepraktijk in Den Bosch is bereikbaar op werkdagen tussen 8.00u en 17.00u. U kunt ons telefonisch bereiken op 073 613 07 65 of mailen naar logopedie@samenbeter.nl.

Kosten

Logopedie zit in het basispakket er wordt, als er een (medische) indicatie is, volledig vergoed. Vanaf 18 jaar geldt het eigen risico.

Logopedist Femke van Eijck-Leermakers

Femke Eijck-Leermakers

logopedist - stem en zang - medical taping - MFL - spraak en taal - OMFT - ParkinsonNet-logopedist
Logopedist Emmie van Kraaij

Emmie van Kraaij

logopedist - Master Special Education Needs - spraak (articulatie) en taal - afwijkende mondgewoonten - stemproblemen bij kinderen

Neem contact op

Naam *

E-mailadres *

Ontvanger

Uw vraag of opmerking